parallax background

Εμπειρίες

Η Περιοχή


Το Olympios Zeus βρίσκεται στην Πλάκα Λιτοχώρου, στην Πιερία, η οποία αποτελεί έναν τόπο στον οποίο μπορείτε πολύ εύκολα να συνδυάσετε τις εμπειρίες αυθεντικής φιλοξενίας της Ελλάδας. Η περιοχή προσφέρεται για ιστορικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές αναζητήσεις, για δράσεις στο βουνό ή τη θάλασσα ή απλά για χαλάρωση στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Έδρα των αρχαίων ελληνικών θεών και μουσών, η περιοχή οριοθετείται γεωγραφικά από τον Όλυμπο, τα Πιέρια Όρη, το Θερμαϊκό κόλπο και το Αιγαίο Πέλαγος. Αποτελεί το ομορφότερο σταυροδρόμι της Ελλάδας, όπου κάτω από την άγρυπνη και επιβλητική παρουσία του μεγαλόπρεπου Ολύμπου, ως τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου με τις χρυσαφένιες τοξοειδείς ακρογιαλιές, απλώνεται ήρεμη η εύφορη χώρα των θεών, η Πιερία.

Οι γήινες αποχρώσεις των βουνών, με το μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού συνθέτουν την πιο όμορφη εικόνα που κάθε επισκέπτης θα κρατήσει για πάντα στη θύμησή του. Εδώ, μπορείτε να ανασυγκροτήσετε τις δυνάμεις σας, μακριά από την ένταση της καθημερινότητας και να ζήσετε το όνειρο των διακοπών σας.

Ένας προικισμένος τόπος όπου οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να επιδοθούν σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως κανό, ποδηλασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αναρρίχηση, πεζοπορία και ανάβαση του Ολύμπου μέσα από μοναδικές ορειβατικές διαδρομές.

Η Πιερία αποτελεί κι ένα θαυμάσιο τουριστικό θέρετρο για όσους αναζητούν κοσμοπολίτικες διακοπές με έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν με τις οικογένειές τους. Η Πλάκα Λιτοχώρου, η Λεπτοκαρυά, οι Νέοι Πόροι, ο Πλαταμώνας, ο Μακρύγιαλος, ο Κορινός και η Σκοτίνα είναι μόνο κάποιες από τις περίφημες παραλίες με ζεστά και πεντακάθαρα νερά. Οι αρχαίες πόλεις, το θρυλικό κάστρο του Πλαταμώνα με την πανέμορφη θέα, τα αξιοθέατα, τα μοναστήρια και οι υδροβιότοποι που προσφέρονται για οικοτουριστικές δραστηριότητες, σαγηνεύουν τους ντόπιους και τους επισκέπτες κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη φορά.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ανεβείτε στο μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας. Το μεγαλόπρεπο και θεϊκό Όλυμπο.
  • Παρατηρήστε τη μαγευτική θέα του Αιγαίου από το κάστρο του Πλαταμώνα. Αξίζει να παρακολουθήσετε μία συναυλία ή κάποια πολιτιστική εκδήλωση κατά την παραμονή σας.
  • Δείτε από κοντά τα ευρήματα των ανασκαφών που εκτίθενται στο αρχαίο Δίον, τόπο λατρείας του Ολυμπίου Διός.
  • Επισκεφτείτε για βόλτα, φαγητό ή και για διαμονή τον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα και δείτε από 700 μέτρα ύψος τη μοναδική θέα της Πιερικής ακτογραμμής.
  • Σκι στο χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου, διαμονή σε πέτρινο ξενώνα και φαγητό με κυνήγι που θα σας μείνει αξέχαστο.
  • Περπατήστε στο φαράγγι του Ενιπέα και δίπλα από τις φυσικές πισίνες που δημιουργούν τα νερά του.
  • Κολυμπήστε στα ζεστά, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά σε μία από τις χρυσαφένιες ακρογιαλιές της Πιερίας.
  • Παρατηρήστε τα 170 είδη πουλιών στον υδροβιότοπο της Νέας Αγαθούπολης και στο Δέλτα του Αλιάκμονα στα βόρεια των Αλυκών Κίτρους .
  • Βαδίστε ανάμεσα στα ερείπια φρουριακής αρχιτεκτονικής και του εντυπωσιακού τετραπυργίου που είναι τα μόνα υπολείμματα της αρχαίας και της βυζαντινής Πύδνας.
  • Προσκυνήστε στο παλαιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, του 16ου αιώνα που είναι χτισμένο στη φυσική κοιλότητα δύο ρεμάτων και σε υψόμετρο 900 μέτρων.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Κεντρική Πιερία

Κορινός, Παραλία Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή

Δίπλα στους αρχαίους Μακεδονικούς τάφους βρίσκεται η ακτή Κορινού, μήκους πολλών χιλιομέτρων με ρηχή θάλασσα και βραβευμένα νερά με γαλάζια σημαία. Η Παραλία Κατερίνης και η Ολυμπιακή Ακτή είναι απέραντες χρυσές ακτές. Οργανωμένες παραλίες, beach bars και θαλάσσια σπορ στα κρυστάλλινα νερά. Με φόντο τον Όλυμπο, ξεκουραστείτε και διασκεδάστε με την ψυχή σας.

Νότια Πιερία

Βαρικό, Γρίτσα, Πλάκα Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυά, Παραλία Σκοτίνας, Παραλία Παντελεήμονα, Πλαταμώνας, Νέοι Πόροι

Στην περιοχή, τα γαλανά νερά του Αιγαίου, αποτελούν ισχυρή πρόκληση. Ο ήλιος που αναδύεται μέσα από τη θάλασσα, χρυσίζει τις ακτές και αντανακλά μέσα στις απίθανες πινελιές μύριους πόθους στον επισκέπτη. Με άνετη και ασφαλή προσπέλαση διασχίζει μια επιμήκη ακτογραμμή, που περιβάλλεται από άλση και πευκώνες.

Είναι οι ακτές του Ολύμπου με τα πρασινογάλανα νερά τους και την πλατιά χρυσαφένια αμμουδιά. Μια όαση ζωής και ομορφιάς, ένας χώρος έκστασης και ονείρου, που σου μεταγγίζει ενέργεια για δραστική ζωή. Αμμώδης παραλία με βότσαλα και ρηχά νερά, το Βαρικό ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στην ακτογραμμή ακολουθεί η Γρίτσα που είναι μία πανέμορφη παραλία με βότσαλα και άμμο και καταγάλανα νερά. Αμέσως μετά συναντάμε την Πλάκα Λιτοχώρου, όπου η πλατιά χρυσαφένια αμμουδιά με τα βράχια και τα βότσαλα είναι σημα κατατεθέν. Τα διάφανα νερά στη Λεπτοκαρυά, η χρυσή άμμος στην παραλία της Σκοτίνας, η πλούσια βλάστηση που χαρακτηρίζει την παραλία Παντελεήμονα, η διάσημη παραλία του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων αποτελούν τα παραθαλάσσια, υπέροχα κομμάτια του παζλ της Πιερίας.

Βόρεια Πιερία

Άη Γιάννης, Αλυκή Κίτρους, Μακρύγιαλος, Μεθώνη, Πύδνα

Ο Άη Γιάννης είναι ένας γραφικός κόλπος κρυμμένος μέσα σε κατάφυτους λόφους δίπλα στην άρτια οργανωμένη παραλία του Μακρύγιαλου με τους λόφους περιμετρικά της αμμουδιάς. Ηρεμία και πολλή φυσική σκιά θα βρείτε στο φυσικό όρμο της Μεθώνης και της Νέας Αγαθούπολης, ενώ η παραλία της Πύδνας θα σας χαρίσει ένα εντυπωσιακό θέαμα αφού καθώς θα κολυμπάτε θα βλέπετε κοντά στην αμμουδιά ερείπια βυζαντινών οχυρωμάτων. Ένα χιλιόμετρο παρακάτω βρίσκεται το φυσικό λιμάνι των Αλυκών Κίτρους. Εκεί μπορείτε να κολυμπήσετε δίπλα στις αλυκές, αλλά και να κάνετε λασπόλουτρα στις φυσικές δεξαμενές της περιοχής.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ